Als HR-manager van de stichting kanker.nl vorm ik samen met de officemanager de commissie ‘gezellig’. Deze commissie breiden we iedere keer uit met een collega die zich meldt met een leuk idee. Aangezien wij vaak inspiratie opdoen doordat we leuke voorbeelden in onze omgeving zien, lijkt het mij goed onze ideeën te delen. In deze blog lees je vier concrete voorbeelden van wat wij hebben gedaan om het thuiswerken leuker te maken.

Naar Parijs wandelen
In de winter zijn we in kleine groepen naar Parijs gewandeld. Wie er het eerste is. Natuurlijk niet fysiek, maar virtueel. Het maakte tot nu toe ongekende competitie en een geweldig fanatisme los. We hadden vier groepen die ieder een eigen app-groep kregen en elkaar binnen die groep dagelijks foto’s en afstanden stuurden. Elke dag gaf je het aantal stappen door en binnen drie weken was de eerste groep in Parijs! In ons team zijn veel mensen die online heel handig zijn (kanker.nl is een online platform) dus de vorderingen van elke groep waren te zien in mooie overzichten en we volgden elkaar op de kaart op weg naar Parijs. We hebben het gevierd met een virtuele borrel in Parijs in Cafe Les deux Magots en een zelfgemaakte quiz over de belevenissen onderweg.

Een smulestafette
Nu zijn we bezig met een smulestafette, iemand maakt iets lekkers voor een collega en stuurt dat op of brengt het langs. De ontvanger maakt weer iets lekkers voor de volgende.  In onze koffiecorner in Teams komen foto’s langs van mooi verpakte taarten, koekjes, chocola, jam, sambal en kimchi.

Voor het eerst vierden we feestdagen
We hadden als team nooit Sinterklaas gevierd, maar nu wél met rondgestuurde cadeaus en online gedichten. De kerstborrel was een muziekbingo waarbij de kinderen van een collega zorgden voor de overwinning.

Online teamborrels met een twist
We hebben tijdens teamborrels geraden welke babyfoto van welke collega is. We hebben geraden welke foto’s van een werkplek van welke collega is. We kennen de werkplek immers alleen vanaf het scherm. We hebben ook gegokt welke van de drie onwaarschijnlijke uitspraken over een collega toch echt waar zijn. Zo leren we nieuwe en onverwachte kanten kennen en merken we dat onze collega’s nog veel meer doen waar ze goed in zijn dan alleen op het werk zichtbaar is.

Het positieve van de lockdown: we kennen elkaar beter
Dus als we elkaar ooit weer zien op kantoor, hebben we elkaar in de lockdown nog beter leren kennen. Ieder nadeel heeft z’n voordeel. Ik ben benieuwd of deze blog nog nieuwe ideeën oplevert. Laat weten wat jullie hebben bedacht om deze periode goed door te komen.

Hulp nodig om je team te inspireren tijdens corona?
Dit is hoe wij het thuiswerken leuker maken. Op zoek naar meer inspiratie? Uiteraard helpen we je graag! Neem vrijblijvend contact met ons op.