Vorige week was het 21 diner van mijn dochter. Op een locatie in de provincie Groningen. Een 8 gangendiner voor 44 mensen die ook allemaal bleven slapen. Wij, de familie, waren er al een dag eerder om alle voorbereidingen ter plekke te kunnen doen. Het was geen werk, maar ik geloof niet dat ik zoiets moeilijks en ingewikkelds eerder heb gedaan. Het is allemaal gelukt en het was erg leuk. Daarna begon de rest van mijn leven. Waarom ik dit deel? Wij geloven in doen waar je goed in bent. Maar af en toe doen wat je moeilijk vindt, levert je ook iets op.

Een goede voorbereiding…
De maanden ervoor begon ik met het menu. Eerst koken voor 4 en dan bedenken hoe het gaat als dat 11x zo veel moet worden. Nou vind ik koken leuk en ben ik er best goed in, maar dit was heel veel qua inkoop, uitvoering en logistiek. De weken ervoor lag ik er wakker van omdat er constant nieuwe vragen opdoemden en beslissingen te nemen waren. Hoe krijgen we de boodschappen daar? Hoe groot is de oven en hoeveel schalen kunnen erin? Wat is er wel en niet aanwezig in die keuken? Eindeloze lijstjes maken en een heel goed draaiboek.

Door iets moeilijks te doen verandert je houding
Ik zou het niemand willen aanraden om dit te doen. Ik heb ook regelmatig gedacht, dit is teveel, dit kan ik niet. Dat ik het toch gedaan heb en dat het is gelukt, is natuurlijk super. Het maakt dat ik andere moeilijke dingen nu helemaal niet moeilijk meer vind. Mijn houding is veranderd door deze ervaring. Nu denk ik, gewoon beginnen, goed voorbereiden, alles doordenken en het komt goed. Het geeft vertrouwen in jezelf als je iets dat je heel moeilijk lijkt toch goed hebt gedaan. Vergelijkbaar met bijvoorbeeld de Mont Ventoux op fietsen. Wat ik ook ooit heb gedaan. Iedereen die een uitdaging heeft volbracht, zal dit herkennen.

Doen wat je moeilijk vindt levert je iets op
Wij zeggen, doen waar je goed in bent geeft energie. Doen wat je moeilijk vindt kost heel veel energie. Maar het levert op dat je volgende nieuwe doelen en uitdagingen met andere ogen gaat bekijken en wie weet durft te gaan doen.

Sta jij voor een uitdaging en wil je dat we met je meedenken?
Neem dan vrijblijvend contact met ons op.