Team Talenten sessie

Werkt je team niet efficiënt samen? Zijn teamleden gefrustreerd omdat ze niet goed met elkaar communiceren of niet kunnen doen waar zij goed in zijn? Dan help ik je graag om het beste uit je team te halen. Dat doen we met de Team Talenten sessie, waarin teamleden ontdekken wat hun talenten zijn en hoe zij deze het beste in kunnen zetten. Het resultaat: de teamleden doen waar zij goed in zijn, werken effectiever samen en hebben meer werkplezier.

Wat een Team Talenten Sessie oplevert

Een teamsessie op basis van drijfveren is een goede methode om inzicht te krijgen in de talenten van het team. Met behulp van de drijfverentest krijgen medewerkers snel een beeld van zichzelf en van elkaar. De test geeft inzicht in hoe je naar de wereld kijkt, wat je motiveert, welk gedrag je voorkeur heeft, hoe je het liefste werkt, waar je een hekel aan hebt, waar je door uitgedaagd wordt, waar je energie van krijgt en wat je energie kost.

Met deze inzichten:

  • Leert een team effectiever samen te werken;
  • Maakt het team een betere taakverdeling waardoor iedereen doet waar hij goed in is;
  • Leert het team beter te communiceren;
  • Maakt het team duidelijke afspraken te maken en houdt elkaar daaraan;
  • Geven de teamleden betere feedback aan elkaar;
  • Haalt het team betere resultaten;
  • Profileert het team zich beter in de organisatie;
  • Weet het team welke talenten een aanvulling zijn op het team, voor als er een vacature ontstaat.

De leden van het team maken van tevoren online de drijfverentest. In het eerste deel van de sessie bespreken we de individuele drijfverenprofielen. Wie heeft welke drijfveren en welke allergieën? Hoe zien we dat terug in iemands aanpak en rol in het team?

Aanpak

In het tweede deel bespreken we het teamprofiel. Hoe functioneert de groep als team? Hoe wordt er gecommuniceerd en samengewerkt? Waar zitten de blinde vlekken? Welke gedragspatronen zijn ontstaan en waarom? We bespreken hoe de teamleden elkaar versterken en aanvullen, wat de valkuilen en aandachtspunten zijn en wat ieder in beweging brengt.

In het laatste deel werken we aan een concrete vraag of casus. Doordat de methode positief en motiverend werkt, krijgt iedereen zin om zijn beste beentje voor te zetten en zijn eigen drijfveren zo goed mogelijk te gebruiken. We eindigen met goede afspraken en acties; wat ga je morgen anders doen dan vandaag?

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem contact op voor een informatief gesprek. Een teamsessie is altijd maatwerk, er gaat een gedegen en deels gezamenlijke voorbereiding aan vooraf.

Drijfverentesten Management Drives en My Motivation Insights

Ik ben gecertificeerd partner van de drijfverentesten Management Drives en My Motivation Insights, die beiden drijfveren meten. Ik ben licentiehouder van LATENT TALENT© een 360 graden feedback instrument. Deze methode is ontwikkeld door Greve &’t Hart talentontwikkeling.