Ik had pas een weekend helemaal geen afspraken. De enige wandelafspraak op zaterdag ging niet door. Het kost wel even moeite om mezelf dan niet reuze sneu te vinden. Helemaal alleen, het hele weekend. Gelukkig had ik nog wel een online koffieafspraak op zondag. Uiteindelijk vond ik het fijn dat ik een lekker rustig weekend had, m’n eigen gang kon gaan, met niemand rekening hoefde te houden. Ik verbaasde eigenlijk mezelf dat ik met zo weinig tevreden kon zijn. Weer wat geleerd.

De voordelen van thuiswerken
Ik zie de voordelen van thuiswerken dan ook steeds meer in. Heel veel elementen die het werk leuk maken, zijn ook aanwezig bij het thuiswerken. Zoals de inhoud van je werk, je eigen tijd kunnen indelen en een lunchplek met lekkere gezonde dingen. Geen reistijd, voldoende kunnen bewegen tussendoor, met collega’s overleggen en oplossingen bedenken. Iemand even bellen (“goedemorgen!”) en horen hoe het is. Het kan thuis allemaal.

Virtuele gezelligheid
Bij stichting kanker.nl waar ik HR manager ben, hebben we afgelopen december voor het eerst virtueel Sinterklaas gevierd, met opgestuurde cadeautjes en online gedichten. Het was heel leuk en gezellig. Ik vond het jammer dat het afgelopen was. Grappig ook dat we dat nog nooit eerder hadden gedaan. En dat we nu veel vaker dan in het vroegere kantoorleven, leuke teamdingen organiseren.

Wat je denkt en zegt wordt werkelijkheid
Ten overvloede wellicht; als je steeds denkt ik ben alleen, ik heb het moeilijk, ik vind het niet leuk, hoe lang duurt het nog, ik hou dit niet vol… Én als iedereen dat ook nog eens zegt. Dan is dat ook zo. Daar help je jezelf niet mee, al mag het natuurlijk wel af en toe.

Een positieve mindset helpt je
Een positieve mindset helpt je verder. Je actief richten op wat wel goed gaat en leuk is. Blij zijn met kleine dingen helpt echt. Tot slot: wees mild voor jezelf.

Virtueel koffie drinken?
Behoefte aan positieve coaching, even sparren of virtueel koffiedrinken? Wij vinden het leuk! Neem dan contact op.